bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Duurzame woningen

In een duurzame wereld zijn mensen (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht. Zodat ook toekomstige generaties nog met veel plezier op onze aarde kunnen wonen. Het Optimaat concept ondersteunt dit gedachtengoed voor de volle 100%. 

Energiezuinige woningen

Energiezuinige woningen

Een Optimaat woning is all-electric. Dit betekent dat de woningen zonder gasaansluiting worden gebouwd. Om energie op te wekken, voor bijvoorbeeld verwarming, warm water, ruimtekoeling, verlichting en ventilatie, wordt er gebruik gemaakt van PV panelen op het dak. De Optimaat woningen voldoen aan de basis EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC) van 0,4. Dit betekent dat er nu gebouwd wordt volgens de EPC-eisen zoals die in het Bouwbesluit zijn vastgelegd t/m 2020. Daarnaast is Optimaat uit te breiden naar een EPC van 0. 

Circulair bouwen

Circulair bouwen

Optimaat woningen worden gerealiseerd met duurzame bouwmaterialen (o.a. hout uit verantwoorde bosbouw) die ook weer afgebroken kunnen worden en opnieuw inzetbaar zijn volgens het principe van circulair bouwen. Optimaat woningen worden voorzien van een digitaal woningpaspoort, waarin staat welke materialen zijn gebruikt en waarvoor ze hergebruikt kunnen worden. Tevens kunnen de woningen in de toekomst gedemonteerd worden en ergens anders weer herplaatst worden.

Facts & figures

Facts & figures

  • All-electrische woningen (zonder gasaansluiting) voorzien van zonnepanelen.
  • Een EPC van 0,4 met uitbreidingsmogelijkheden naar 0.
  • Zeer lage tot helemaal geen energiekosten.
  • Digitaal paspoort van de Optimaat woning met daarin welke duurzame materialen er zijn gebruikt en waarvoor ze hergebruikt kunnen worden.
  • Optimaat woningen zijn volledig demonteerbaar en kunnen hierdoor herplaatst worden.

Wil je meer weten?

Blijf op de hoogte!