bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte
Collage-Optimaat

Hoera! De website van Optimaat staat online!

Woningcorporaties, gemeentes, beleggers en ontwikkelaars kunnen met Optimaat inspelen op trends ten aanzien van woonidentiteit, hoge vierkante meterprijzen, leefstijl, flexibilisering, huishoudensverdunning, verstedelijking, zelfvoorzienendheid en veranderende regelgeving. 

Wat is Optimaat?

Optimaat gaat uit van compacte, betaalbare en duurzame woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de ruimte die ze nodig hebben om optimaal te kunnen genieten. Een Optimaat woning heeft een binnenmaat van 6 x 6 meter, een gebruiksoppervlak van 57m2 en is binnen één week op te bouwen (op een eigen of bestaande fundering), inclusief keuken en badkamer. De woning kan in de toekomst weer gedemonteerd en herplaatst worden. 

Door wie is Optimaat ontwikkeld?

Optimaat is een prefab woningconcept waarin samenwerkende partners hun expertise hebben gebundeld. Hierdoor is bijvoorbeeld een gevelaanzicht op maat mogelijk, waardoor het concept in elk stedenbouwkundigplan past. Hierdoor zijn we in staat om maatwerk te leveren en tegelijkertijd heel snel te schakelen.

Hoe stel je je eigen Optimaatconcept samen?

Samen met alle partners is er een elementenbibliotheek samengesteld waaruit een opdrachtgever kan kiezen. De architect ontwerpt vervolgens de gevelbeelden op basis van de keuze uit de elementenbibliotheek. Na akkoord van de welstandscommissie kunnen binnen één week de bouwkundige tekeningen gereed zijn. Alle elementen worden geprefabriceerd in de fabriek en de woning wordt vervolgens in één week opgebouwd. Dat is inclusief keuken en badkamer!

Op onze website vind je alle relevante informatie. Van informatie over de locaties van projecten waar Optimaat woningen gebouwd gaan worden, trends, berichten in de media en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn. Wil je ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!