bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Over Optimaat

Hét woonconcept dat invulling geeft aan de groeiende vraag naar compacte woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Compacte, betaalbare en duurzame woningen

Compacte, betaalbare en duurzame woningen

Optimaat gaat uit van compacte, betaalbare en duurzame woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de ruimte die ze nodig hebben om optimaal te kunnen genieten. Een Optimaatwoning staat op een kleine kavel en heeft een binnenmaat van 6 x 6 meter, een tuin, een berging en op de bovenverdieping is er ruimte voor slaapkamers. Tegelijkertijd is Optimaat financierbaar voor mensen met minder inkomsten of hypothecaire mogelijkheden en draagt dit concept maximaal bij aan een duurzame wereld.

Bekijk de 3 types
Een concept met verschillende partners

Een concept met verschillende partners

Optimaat is ontwikkeld met verschillende partners, met elk hun eigen expertise. Hierdoor zijn we in staat om maatwerk te leveren en tegelijkertijd heel snel te schakelen. Hoe doen we dit? Samen met de partners is er een elementenbibliotheek samengesteld waaruit een opdrachtgever kan kiezen. De architect ontwerpt vervolgens de gevelbeelden op basis van de keuze uit de elementenbibliotheek. Na akkoord van de welstandscommissie kunnen binnen één week de bouwkundige tekeningen gereed zijn. Alle elementen worden geprefabriceerd in de fabriek en de woning wordt vervolgens in één week opgebouwd. Dat is inclusief keuken en badkamer!

Bekijk alle partners

Compact, betaalbaar en duurzaam!

1

Compact

De kwaliteit van leven is belangrijker geworden dan de grootte van de eigen woning. Daarnaast neemt het aantal één- en tweepersoonshuishoudens in Nederland al jaren toe.

Lees meer
2

Betaalbaar

Het Optimaat concept biedt een financierbare oplossing voor één- en tweepersoonshuishoudens. Zij hebben vaak minder inkomsten of hypothecaire mogelijkheden.

Lees meer
3

Duurzaam

In een duurzame wereld zijn mensen (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht. Zodat ook de toekomstige generaties nog met veel plezier op onze aarde kunnen wonen.

Lees meer

Wil je meer weten?

Blijf op de hoogte!